Valmista vauvanruokaa itse

Itsetehty vauvanruoka on herkullinen vaihtoehto valmiille ruoille. Näin pääset alkuun.

Hanki perustarvikkeet. Tarvitset tehosekoittimen tai yleiskoneen, veitsen ja jääpalalokerikon, jos haluat pakastaa ruokaa.

Puhtaus ennen kaikkea. Lapsen puolustusjärjestelmä on vielä kehittymisvaiheessa, joten pese hedelmät ja vihannekset ennen niiden valmistamista. Pidä valmistuspinnat puhtaina ja säilytä ruokaa asianmukaisesti. Jos lapsen aterialta jää ruokaa, heitä se pois.

Valmista samaa ruokaa lapsellesi. Jos valmistat bataattia kala-aterian lisukkeeksi, valmista samalla bataattia lapsellesi. Lapsen annosta ei tarvitse maustaa, ja tarjoile se haaleana (ja muusattuna pienelle vauvalle), jotta ruoka ei polta lapsen suuta. Kaikki syömäsi ruoka ei kuitenkaan sovellu vauvalle: odota, kunnes lapsesi on hieman isompi, ennen kuin tarjoat hänelle pinaattia, juurikkaita, turnipsia ja lehtikaalia.

Aloita varovasti. Tarjoa lapselle yhtä uutta ruoka-ainetta kerrallaan. Odota vähintään kaksi tai kolme päivää ennen uuden ruoka-aineen tarjoamista, niin mahdollisten allergisten reaktioiden havaitseminen on helpompaa.

Kokeile seuraavia suosikkeja: Omenaa ja päärynää Kuori, paloittele ja keitä tai höyrytä. Soseuta tasaiseksi ja tarjoa. Banaania ja avokadoa Kuori kypsä banaani ja avokado. Soseuta tasaiseksi (kypsentämistä ei tarvita).

Jos lapsesi ei kiinnostu kiinteästä ruoasta heti, älä huolestu: rintamaito tai äidinmaidonkorvike on joka tapauksessa lapsen pääasiallinen ravinnonlähde tämän ensimmäisen elinvuoden ajan. Nyt tehtäväsi on vain tutustuttaa hänet makujen maailmaan.

Evästesuostumus